un nume:

G.E.N VR

TR Warszawa, 2017

Photo: Arhiva TR Warszawa Digital

Descriere

G.E.N e povestea unei comunități alternative ai cărei membri contestă realitatea cu scopul de a schimba, prin provocare, un sistem bazat pe frică, manipulare și subjugarea indivizilor. Dar, încercând să destabilizeze sistemul, își distrug propria comunitate.

Spectacolul e un răspuns la filmul Idioții (1998) al lui Lars von Trier – un film despre un grup de tineri ce pretind că sunt handicapați mental cu scopul de a ridiculiza normele sociale vestice. G.E.N nu urmărește în principal o critică socio-politică. Mai degrabă, spectacolul încearcă o analiză a naturii umane care nu se dezvoltă din punct de vedere moral, în ciuda unui progres civilizațional și evoluționar. E o călătorie prin mai multe sisteme globale, relații sociale și de parteneriat și psihologie individuală în căutarea particulelor elementare responsabile de ură și violență.

Versiunea 360° a piesei e prima producție de acest fel. Montajul înregistrării originare a spectacolului a fost augmentat cu efecte speciale pentru a crea o experiență unică teatrală și filmică pentru fiecare spectator în mod individual.

G.E.N VR a avut premiera în cadrul TPAM (Tokyo Performing Arts Meeting) în Japonia în februarie 2018.

Mai multe